About Me

My photo
Salam. Nama sbnar aku ialah Wahyudin.. Aku Di Lahirkan di H. Besar Alor Setar.. Pd 15 Mac.. Ank Sulung Dri 4 Bradik. Ex-Student SK Batu 6 Sanglang, SK Padang Keria, SMK Ayer Hitam, Teknik Alor Setar.. Skang Blajar Kat Politeknik Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah.. Semester 5..Kos Dip. Kej. Elektronik(DKE)...Aku ni mudah ja.. suka brkwan.. mudah di dkati(cpat mesra la).. suka brgurau(bt lwak).. Aku suka sgt psal IT..suka punggah(baiki) dan ubah-suai komputer, laptop, handset.. suka bt pala(bt tau).. Sgt ska main game, surf intnert, dan bt benda pelik2... hobi aku ialah berkerja.. Matlamat lak ialah BERJAYA DI DUNIA DAN DI AKHIRAT... Wasalam..

kLiK LeR uNtuK SuPpOrt

Kembali,,,

Salam.. disini sya ingin memohon maaf kerana dah lama tak on9 dan edit blog ni.. kepada kwan2 yg slalu sokong sy..trima kasih sy ucap kan... Read More..

Kenangan Praktikal Kat Atea

Ni masa aku ngan member aku pratikal kat ATEA 1 bulan pda bulan januari tahun 09.. kami enam sahabat praktikal kat Kulim.. tempat pratikal ni mmg takda kaitan ngan kos kami pun.. hmm ntah ler mcm mn leh jdi mcm ni... kami dpt tukar tempat praktikal jgak tapi kami telah prtikal 1 bulan kat APC system dibwh ATEA... di sini mmg byk pengalaman kami dpt tau... semua pembuatan fibre glass ngan plastik... fuh.. keja ni mmg berat... tambah2 lgi fibre glass.. kna kulit jer garu smpai luka pun tak hilang.. mkn masa jgak la nak hilang... kat sini kami tlg kat umah sewa..jauh gak ler nak brulang dri tempat prktikal.. kat sini byk pekerja melayu, indon, india, vietnam dan omputih pun ada tau.. tu boss punya.. mmg best la dpt pengalaman kat sini..

Ngan Fathoni dan rakan2

Ngan Wak Sukarno

Ngan Boss dan pekerja APC

Read More..

Pembikinan Video SAV

Sebenarnya post ni ptut aku post msa bt video SAV lg.. tpi akan daya bz ler kata kan..sakng bru ada msa skit.. aku ngan kumpulan lab amali aku kena wat video sbgai tugasan dan pensyarah akan hantar msuk ke pertandingan sekiranya ler.. hehe... video ni kami bt last minit jer.. nasib baik la En Rahim bgi kami pinjam kamera poli.. haha... kelam kabut tau... aku ni kerja kat belakang takbir jer... huhu.. member aku yg lain jdi pelakon.. kira 1 hari gak la nak ambik video ni.. mcm2 karenah ada... kumpulan aku hanya bt video utk tutorial perbankan secara online jer.. padan ler keja last minit... kah kah...

Tengah setting kamera...

Jadi Jurukamera tu...
Read More..

Pra Demo Pembentangan Final Projek

Hari ni iaitu 19 November 2009, aku ngan kumpulan projek aku kena bentang projek kat poli.. mmg takut sgt2 la..sbab pensyarah akan tanya mcm2 pasal projek kami ni... kami buat projek Sistem Kawalan Untuk Rumah Hijau.. Projek mmg susah sgt2 tau... tapi hsil nya fuhh... mmg bgus.. pada ari ni kami kna bt pembentangan dgn slide show power point dan prototaip projek kami... semalam bz sgt bt benda ni ngan slide show sampai kui 5 pagi baru tdo.. kumpulan aku pi la kat poli.. tgu pensyarah punya lama... last2 kami dpt gak bt pembentangan... lega rasa nya dah lepas... Allhamdulillah.. tapi tak settle hbis lgi.. ada byk lagi yg kami kna bt.. sem 5 ngan sem 6 ni mmg bz sgt2... Apa pun kami akan cuba terbaik utk berjaya... Doakan kami yer.. Tq for support...

Ni dia prototaip projek aku ngan kumpulan aku...
Read More..

Rahsia Mata Wanita..

Dari mana datangnya cinta? Dari mata turun ke hati..... Mata juga mengungkap pelbagai makna....firasat tersirat. Namun firasat ini hanyalah sekadar menambah pengetahuan, tentang tingginya rahsia pusaka Melayu lama yg kaya dgn pelbagai ilmu tilikan tentang insan bergelar WANITA. Sejauhmana kebenaran tidaklah diketahui dan mungkin sekadar kebetulan semata-mata....

Saiz mata kecil
Peramah, banyak cakap, kurang pertimbangan.Lelaki boleh jadi kelam kabut akibat mulutnya. Bersikap periang tapi bila marah lambat sejuknya. Bila bercinta suka tukar pasangan kerana hatinya tidak pernah puas. Boleh bahagia dengannya jika dapat penuhi kehendak duniawinya dan melayan syahwatnya dengan baik.

Saiz mata sedang
Sederhana, tidak banyak berahsia, ada pertimbangan, bertanggungjawab serta perlukan belaian mesra suami.

Saiz mata lebar
Cukup kuat berahsia, otak kurang cergas, pemarah,bertindak tanpa fikir panjang, kurang teratur, tiada arah tujuan dan putus asa.Tapi boleh setia. Nafsu syahwat tinggi.

Mata selalu berkedip
Pemaaf, senang dibawa berbincang, memahami dan sabar.Wanita ini baik

Mata jarang berkedip
Wanita ini istimewa, bijaksana, baik pekerti, setia, adil,bertanggungjawab,tidak cerewet, membantu dan membahagiakan.

Mata cengkung
Kurang memuaskan, materialistik,hidup dengannya boleh sengsara, kata manis tapi bohong, mahu senang, mudah curang, bila anda susah dia tidak peduli.

Mata redup
Wanita ini mudah dipermainkan, tidak dapat kawal emosi, hati tidak tetap, banyak kenalan kurang sahabat, mengumpat, irihati, kejam, kasar,mencemuh, pemarah.

Matanya seolah tersembul keluar
Sifatnya baik, rela, tabah, menyenangkan,ikut kata. Tapi mungkin tidak tepati janji, pendendam, tamak dan marah bila tidak puas nafsu syahwatnya. Read More..

Jenis Wanita Mengikut Imam Al-Ghazalli

“Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang Ananah, yang Mananah, dan yang Hananah, dan jangan engkau kahwini yang Hadaqah, yang Baraqah dan yang Syadaqah.”

Wanita Ananah:banyak mengeluh dan mengadu dan tiap saat memperalatkan sakit atau buat-buat sakit.

Wanita Mananah:suka membangkit-bangkit terhadap suami. Wanita ini sering menyatakan, “Aku membuat itu keranamu”.

Wanita Hananah: menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain.

Wanita Hadaqah: melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya untuk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya.

Wanita Baraqah: ada 2 makna, pertama yang sepanjang hari mengilatkan dan menghias mukanya, kedua dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagianya.

Wanita Syadaqah: banyak cakap tidak menentu lagi bising.

Dicatat oleh Imam Al-Ghazalli Read More..

Congrat....

Baru-baru ni aku dpt keputusan penilaian LATIHAN INDUSTRI... fuhh... syukur sgt2 aku lulus dgn cemerlang... msa tu jgak pensyarah aku bgi sijil SOFT SKILL... kat bawah ni la aka dpt....

Ni keputusan LI aku...

Ni sijil soft skill aku dpt...
Read More..